Általános feladatkezelő alkalmazás megvalósítása .NET környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Benedek Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mai rohanó világban egyre nehezebb lépést tartani a felgyülemlett feladatainkkal. Az élet különböző területeiről érkeznek a teendők, melyek sokaságában könnyen elveszhetünk. A feladatokat érdemes feljegyezni, amire a legalkalmasabb felület egy alkalmazás.

Az egyetemen, iskolában házi feladatok, dolgozatok, vizsgák vannak, illetve fel kell készülnünk az egyes órákra. Munkahelyen megbeszéléseket, projekteket kell szervezni. A magánéletben számon kell tartanunk a bevásárló listát, napi teendőinket, sporttal kapcsolatos tevékenységeket. Ezeken a példákon kívül is még rengeteg különféle feladattal kell szembenézni.

A különböző feladatok más-más megjelenítést igényelnek. A szakdolgozat keretei közt megvalósított alkalmazás megoldást nyújt a különféle feladatok tárolására, megjelenítésére és kezelésére. Az áttekinthetőség érdekében egyetlen programban lehet vezetni valamennyi feladatot típustól függetlenül – a bevásárló listát, napi teendőket, projekt állapotát, munkahelyi feladatainkat stb. Az egyes feladattípusokra eltérő kezeléstechnikát és megjelenítést kínál az alkalmazás: például egy egyszerű bevásárlólista tételeihez lehet listás nézetet választani, vagy egy projekt feladatainak több állapotára megoldás a Kanban alapú megjelenítés.

A szakdolgozat egy olyan többrétegű alkalmazás, amelybe fel lehet venni kategóriákat, azon belül feladatokat és nyomon tudjuk követni azok állapotát. Lehetőség van különféle megjelenítési formákra, amelyek segítségével az eltérő kategóriákat egyetlen programban lehet vezetni. A megjelenítés lehet lista az egyszerűbb feladatokhoz, összetett lista az alfeladatokhoz, illetve három- vagy ötoszlopos Kanban tábla elsősorban a projektek vezetéséhez.

Az alkalmazás egy általános feladatnyilvántartó program, amely hatékony megoldást nyújt a teendők vezetésére a különböző kezelési és megjelenítési módoknak köszönhetően.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.