Amazon Alexa-alapú hangvezérlés integrálása SAP Fiori alkalmazásba

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Villányi Balázs János
Elektronikai Technológia Tanszék

Az SAP Fiori technológia terjedése lehetővé tette, hogy a vállalatirányítási rendszerek alkalmazásai és adatai többé már ne legyenek az irodához, irodai számítógépekhez kötve. Ma már adott a lehetőség, hogy tablet vagy akár okostelefon webböngészőjén keresztül is elvégezhessük vállalatirányítási vagy adminisztratív feladatainkat.

Az utóbbi években szintén komoly fejlődés volt megfigyelhető a különböző hang alapú technológiák terén. Egy jelentős, új megoldás a 2014. novemberében bemutatott, Amazon által fejlesztett Alexa "virtuális asszisztens" szolgáltatás.

Adja magát a lehetőség, hogy ezen korszerű megoldások előnyeit kombináljuk, így új felhasználási lehetőségeket teremtsünk akár a már meglévő Fiori alkalmazásainknak is azáltal, hogy valamilyen hangvezérlési szolgáltatással összekapcsoljuk őket.

Szakdolgozatomban egy tőzsdei árfolyam figyelő Fiori alkalmazást készítettem, melyet alkalmassá tettem hang alapú használatra az Alexa szolgáltatás segítségével. Dolgozatomban részletesen ismertetésre kerülnek a komplex rendszert megvalósító komponensek, valamint azok tervezésének szempontjai is. A dolgozat tárgyalja a komponensek együttműködésének módját, valamint ismerteti a komponensek rendszerben betöltött szerepét is. A felhasznált technológiák működése, valamint jellegzetességei is részletesen ismertetésre kerülnek.

A szakdolgozatom végén beszámolok a rendszer tesztelése során szerzett tapasztalatokról, és továbbfejlesztési lehetőségeket is javaslok.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.