Analitikai rendszer tervezése és megvalósítása crossplatform támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az információ értéket képvisel mindenki számára, de ennek beszerzése a napjainkban egyre nehezebb, mivel óriási mennyiségű adat vesz bennünket körül bármerre is járunk. Az analitikai rendszerek ebben próbálnak a segítségünkre lenni és a forrásoktól begyűjtött adatokat értelmezhető módon a felhasználóknak biztosítani. A dolgozatban egy ilyen analitikai rendszer megtervezése és implementációja kerül bemutatásra egy hírolvasó szolgáltatáson keresztül.

E dokumentum, bemutatja az adatok begyűjtésének lehetőségeit a különböző hírforrásoktól. Áttekinti egy ilyen rendszer megvalósításához használható modern technológiákat, mint például serverless infrastruktúra, crawler keretrendszerek, GraphQL lekérdező nyelv és React.js alapú kliens megoldások. Ezután ismerteti a követelményrendszert és az elkészítendő architektúrát, majd részletezi a megvalósítás lépéseit is. Végül az elkészült crossplatform alkalmazást és az adminisztrátori webalkalmazást mutatja be.

Az elkészült rendszer egy kerek egészet alkot az adatok begyűjtésétől egészen ezek felhasználóknak történő megjelenítéséig, kitűnő alapját képezve egy jövőbeli gépi tanuláson alapuló ajánló szolgáltatásnak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.