Android alapú étterem értékelő alkalmazás

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a mobiltelefonok elengedhetetlen részei életünknek, csakúgy, mint az ezeken az eszközökön elérhető, széles körben hozzáférhető alkalmazások. A mobilpiac jelentős részét Android rendszerrel ellátott készülékek fedik le, így egy erre a platformra készült alkalmazás nagy tömeg számára válik elérhetővé. Egy mindenki számára elérhető, közösségi alapon működő alkalmazás sokak életét tudja megkönnyíteni. Sok emberben szinte mindennap felmerül a kérdés, hogy „Hol is legyen a fogadás?”, „Merre vacsorázzak a párommal?”. Ezt legtöbbször hosszas tanakodás, utánajárás követi, hogy ideális helyet találjon a szűk vagy épp nagyobb társaság számára ideális étkezéshez. Mindenki a tökéletes helyen szeretne egy-egy jeles eseményt lebonyolítani, ami jó helyen van, mások már kipróbálták és nem csalódtak benne, egyszóval, ami megbízható.

Szakdolgozatom keretén belül megvalósított alkalmazásban a felhasználók számára lehetőség nyílik más felhasználók által felvett, értékelt éttermek között keresgélni. Ezenkívül ők maguk is vehetnek fel új éttermet a rendszerbe és értékelhetnek akár új, akár meglévő vendéglátóhelyet. Az alkalmazás közösségi alapon működőképes, azaz szükség van aktivitásra a felhasználók részéről, ahhoz, hogy a mindennapi használat során objektív képet nyújtson egy-egy helyről.

Az elérhető éttermek nem csak egy-egy településre, országra vonatkozóan tartalmazhatnak információt a vendéglátóhelyekről, hanem az elterjedtségtől függően akár világviszonylatban is lehet kiváló helyeket találni az adott étkezéshez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.