Android alapú mozgás- és hangérzékelő alkalmazás fejlesztése szerver oldali támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az okostelefonok megjelenése nagy hatással volt a telekommunikációs iparra. Az eleinte kis teljesítményű készülékekből erőteljes mobil platformok nőttek ki, a modern készülékek már olyan számítási kapacitással rendelkeznek, amely egy évtizeddel ezelőtt egy komoly asztali számítógépnek is becsületére vált volna. A készülékgyártók egymással versengve igyekeznek a készülékeiket olyan képességekkel felruházni, amelyekkel korábban csak tudományos-fantasztikus regények lapjain találkozhattunk. Manapság már ritkaságszámba megy az az okostelefon, amelyben nem található digitális fényképezőgép, a globális tájékozódást lehetővé tevő GPS vevő, vagy nem képes a szélessávú internetes kommunikáció valamilyen formájára.

Jelen szakdolgozatban egy komplex riasztórendszer tervezését és kivitelezését mutatom be. A rendszer megvalósításához az egyik legelterjedtebb mobil platform, az Android operációs rendszer képességeit, illetve az Android alapú okostelefonokba épített érzékelőket veszem igénybe. Az alkalmazást széleskörű kommunikációs lehetőségekkel ruházom fel, amelyek között a hagyományos, bevált mobiltelefonos csatornák mellett olyan friss technológiákat, például az Android Cloud2Message szolgáltatást is felhasználok, amelyek még csak most bontogatják a szárnyaikat.

A mobilos alkalmazás mellett egy webes alkalmazást is implementálok a dolgozat kivitelezése során, amely az okostelefonok internetes képességeit kihasználva segíti a felhasználót a rendszer hatékony használatában.

Végül értékelem az elvégzett munkát, és javaslatokat teszek a rendszer továbbfejlesztésével kapcsolatban is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.