Android alapú órarend alkalmazás fejlesztése közösségi portálhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Manapság szinte nincs olyan fiatal, aki ne használná valamely közösségi oldal szolgáltatásait. A mobilinternet és „okostelefonok” világában minden valamire való ilyen weboldalnak szüksége van mobil kliensre. Egy olyan közösségi oldalnál, ahol az egyetemista diákság a célközönség, nagyon hasznos eszköz lehet egy ilyen alkalmazás, amin keresztül bárhol és bármikor elérhetik saját és ismerőseik órarendjét.

Jelen szakdolgozatomban egy tanszéki közösségi oldalprojekt mobiltelefonos órarend alkalmazásának tervezési lépéseit és megvalósítását mutatom be Android környezetben. Továbbá bemutatásra kerülnek az ehhez szükséges szerveroldali tervek és megvalósítások, illetve az ehhez készített adatbázis séma és az importálást végző program és JavaScript is.

A rendszer képes a Neptunból lekérni a felhasználó aktuális órarendjét, majd azt a rendszer adatbázisban letárolni. Természetesen ezt a funkciót nem kötelező a felhasználónak használnia, összeállíthatja saját órarendjét az általa kiválasztott tárgyak kurzusaiból, amit aztán igényeinek megfelelően testre szabhat. Ezt követően az alkalmazás lementi az órarendjét. A felhasználónak csak be kell állítania felhasználónevét és jelszavát a beállításoknál, és bárhol bármikor elérheti azt, akár internetkapcsolat nélkül is. A fentieken túl lehetőséget kap megtekinteni ismerőseinek listáját, majd egyet kiválasztva megnézheti órarendjüket és a kívánt kurzusokat átemelheti a sajátjába.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.