Android alapú rendszer felhasználói felületének átalakítása nagyképernyőre

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság egyre inkább megfigyelhető az okos TV rendszerek, médialejátszók, illetve a különböző HDMI-n keresztül csatlakoztatható tv okosító megoldások terjedése. Ezek közös jellemzője, hogy a felhasználó számára lehetővé teszik az internet elérését, filmek lejátszását USB eszközről vagy hálózatról, illetve különböző alkalmazások futtatását. Ám ezek a rendszerek korántsem tökéletesek. Sokszor nélkülözik a nagy képernyőre való optimalizáltságot, vagy éppen a könnyű irányíthatóságot.

Diplomamunkám célja tehát az Android rendszer TV-re optimalizálása, felhasználói felületének és alapvető kezelési elveinek újragondolása annak érdekében, hogy illeszkedjen a nagyképernyő által nyújtott lehetőségekhez és korlátokhoz. Cél továbbá a távirányítóval való kezelhetőség lehetőségének megteremtése, illetve megoldás találása az érintőképernyőre tervezett programok vezérlésére ezek módosítása nélkül. Ennek érdekében a diplomamunka keretében elkészült egy prototípus rendszer, mely a gyakorlatban mutatja be törekvéseim megvalósulását.

A megvalósított rendszer több kisebb, egymással szoros kötelékben működő alkalmazásból áll, melyeknek operációs rendszer szintű integrációjával egy teljes és működő rendszer alakult ki. Ezen alkalmazások között ugyanúgy megtalálhatjuk a mobiltelefonnal való vezérelhetőség feladatkört ellátó programokat, mint a felhasználói felület átalakításához szükséges alkalmazásokat, de az operációs rendszer kisebb mértékű módosításai is a megoldásom részét képezik.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.