Android alapú sportszervező rendszer tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az okostelefonok térhódítása a mindennapi életünk szervezését annak minden területén egyszerűbbé teheti. Ezen eszközök képességeinek kihasználásával könnyebben átláthatjuk a nagyvárosban számunkra elérhető szolgáltatások korábban áttekinthetetlen választékát. Az egészséges életmód alapja a rendszeres testmozgás, sokan azonban nem is tudják, milyen sokféle sportot lenne alkalmuk kipróbálni lakóhelyük közvetlen közelében. Egy olyan alkalmazással, mely segít a legmegfelelőbb sportklub kiválasztásában, és amellyel néhány képernyőérintéssel akár le is foglalhatnak egy sportpályát, az aktív sportolók pénzt és időt takaríthatnak meg, míg mások kedvet kaphatnak a sporthoz.

Szakdolgozatomban egy olyan kliens-szerver alkalmazás megtervezését és megvalósítását tűztem ki célomul, mely sportklubokat szűrhető lista formájában vagy igény szerint akár a felhasználó helyzetét is figyelembe vévő térképen teszi megjeleníthetőjé. Egy klub kiválasztása után láthatóvá válik a klub részletes adatlapja és sportpályák foglalására is lehetőség nyílik közvetlenül az alkalmazáson keresztül.

Az Android az egyik leggyorsabban fejlődő, és legelterjedtebb platform az okostelefonok piacán, ezért kiemelkedően alkalmasnak tartottam a fent említett funkcionalitás megvalósítására. Az általam tervezett rendszerben az Androidon futó mobil alkalmazáshoz egy Google App Engine platformon futó (Java alapú web alkalmazás) szerver oldali szegmens, és egy – a Google Cloud SQL rendszeren megvalósított – MySQL alapú adatbázis kapcsolódik. E három komponens együttműködése valósítja meg a leírt funkcionalitást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.