Android alapú táblagép készítése

OData támogatás
Konzulens:
Bányász Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Dolgozatom egy Android alapú táblagép fejlesztését mutatja be. Az Android napjaink legdinamikusabban fejlődő mobil platformja. A rendszer Linux kernelre

épül, tehát sokféle processzort támogat. A rendszer forráskódja nyílt, így a rendszert bárki módosíthatja, saját igényei szerint testreszabhatja. Az Android alkalmazások Java programozási nyelven készülnek. Az alkalmazások hordozhatóak, minden androidos eszközön futnak. Az alkalmazásfejlesztés egyszerű, jól dokumentált folyamat.

A dolgozat célja egy konkrét példán keresztül bemutatni az Android portolásának lépéseit. A rendszert egy saját fejlesztésű táblagépre fogom átültetni.

A hardvert kifejezetten az Android rendszer igényei szerint alakítottam ki. A táblagép egy nagyteljesítményű processzor modulra épül, nagyméretű érintőkijelzővel, beépített Wi-Fi, Bluetooth és GPS funkciókkal rendelkezik.

A dolgozat végigjárja a komplex hardver-szoftver tervezés lépéseit. Ismertetem a Linux driverek felépítését, bemutatom az Android rendszer működését, külön hangsúlyt fektetve a hardverkezeléssel kapcsolatos részekre. Végül összegzem az Android platformmal kapolatban szerzett tapasztalataimat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.