Android alapú testedzést támogató alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mai világban egyre fontosabb az emberek számára, hogy egészségesen táplálkozzanak és rendszeresen sportoljanak. Észrevehetően a fiatalok többsége a sportolást edzőtermekben valósítja meg, amivel semmi baj nem lenne, de sokan nincsenek tisztában vele, hogy hogyan is kell különböző gyakorlatokat szabályosan elvégezni. Ez számos veszélyt magában foglal. Fizikai sérüléseket, esetleg sérvek, valamint ízületi sérülések kialakulását, amik nem feltétlen azonnal, hanem az idő múlásával jelentkeznek. A regenerálódási idejük hosszú lefolyású, legtöbbször orvosi beavatkozás, műtétek szükségesek a teljes felépüléshez.

Ezért szakdolgozatom célja egy olyan Android alkalmazás fejlesztése, amely segítségével a felhasználók meg tudják tekinteni különböző izomcsoportokhoz tartozó gyakorlatokat, hogyan is kell szabályosan elvégezni. Továbbá saját edzéstervet tudnak maguknak létrehozni, valamint tisztában lesznek vele, hogy napi szinten, mennyi az ajánlott kalóriabevitel számukra.

A szakdolgozat ennek az Android alkalmazásnak a fejlesztését írja le. Az elkészült program lehetővé teszi felhasználók regisztrálását, bejelentkezését. Általam elkészített GIF-ek alapján lehet megtekinteni, hogyan kell szabályosan elvégezni a gyakorlatokat és ezeket a gyakorlatokat lehet hozzáadni saját edzéstervhez. A Node.js-ben írt szerver program a felhasználói adatokat és a gyakorlatokat egy adatbázisba küldi fel és ott kerülnek elmentésre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.