Android alkalmazás fejlesztése ipari környezetben használt beágyazott eszközre

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Sándor
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A szakdolgozatom célja egy kliens alkalmazás elkészítése a napjainkban legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező Android platformra. A program célhardvere egy egyedi készítésű, ipari környezetben használt, RFID olvasásra alkalmas beágyazott eszköz.

Az alkalmazás képes az RFID olvasó vezérlésével leolvasni az előre telepített, beltéri pozícionálási rendszert használó telephelyen az RFID tagek azonosítóját és a helyi szerverrel kommunikálva lekérdezi a tagekhez tartozó információkat. A célhardver a telephelyen használt árumozgató gépeken fog működni, így a program segítségével követhető lesz az áruk mozgása.

A dokumentum irodalomkutatással kezdődik, ahol ismertetem az Android platform felépítését, valamint használati eseteit különös tekintettel az ipari környezetre.

Az használati esetek ismertetése után, a platformot támogató fejlesztői környezetek, valamint az alkalmazás implementálásához használt fejlesztői infrastruktúra részletes leírása olvasható.

A dokumentum második felében az alkalmazás tervezésének és megvalósításának részletes ismertetése következik, majd a tesztelés és a továbbfejlesztési lehetőségek leírása zárja a dolgozatot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.