Android kliens integrált biztonságtechnikai felügyeleti rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az okostelefonok egyre nagyobb teret nyernek az életünk minden területén, így előnyeit a felügyeleti rendszerek használata során is élvezhetjük. Mivel a készülékünk szinte mindig velünk van, amivel csatlakozni tudunk az internetre, így azonnal értesülni tudunk a rendszerünk állapotáról, a bekövetkezett eseményekről, jelzésekről.

A szakdolgozat keretében a Siwena Kft. korábbi, három éve elkészült Android kliensének bővítését, aktualizálását végeztem el, hogy az azóta felmerült igényeknek is eleget tudjon tenni az alkalmazás. A felügyeleti rendszer használata így kényelmesebb és egyszerűbb lett, hiszen a leggyakrabban használt funkciók az okostelefonok segítségével is elérhetőek.

A Java nyelven megírt, PC-n futó Siwenoid szerver alkalmazás és az Android kliens kommunikációja a szakdolgozat keretében elvégzett bővítés hatására épít a Google Cloud Messaging adta lehetőségre, így energiahatékonyan értesülhet a felhasználó a rendszerben történt változásokról. A szerver alkalmazás tartja a kapcsolatot a központokkal, kezeli a felhasználókat és a csatlakozó klienseket. A szakdolgozat keretében elkészült kiegészítéssel a mobilkliensből is lehetőség nyílik élő videostream megtekintésére a Hikvision DVR, NVR digitális video rögzítőkhöz csatlakoztatott kamerákról, illetve PTZ vezérlésre is mód nyílik. A rendszerben keletkező jelzésekről, eseményekről Push értesítés formájában értesülhet a felhasználó, illetve az adatpontoknak történő parancsküldés és nyugtázás hely alapú korlátozásnak lett alávetve.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.