Android kommunikációs keretrendszer bővítése azonosítással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Manapság a világ egyre inkább a mobilitás, és az internet irányába tolódik el, a mobil eszközök (okostelefonok, tabletek), egyre nagyobb teret hódítanak, így fontos kérdéssé vált az ezekre való alkalmazásfejlesztés. Napjaink legelterjedtebb platformja az Android, mely biztosít stream alapú kommunikációs lehetőségeket, magasabb szintű, objektumorientált kommunikációra azonban nem ad lehetőséget. Egy korábbi szakdolgozat keretében e hiány pótlására készült egy keretrendszer, az AJAR, mely TCP és Bluetooth implementációval valósított meg Java RMI-hez hasonló távoli eljáráshívást.

E dolgozat az AJAR keretrendszer bővítésének kérdésével dolgozik, ugyanis az eredeti AJAR implementáció nem biztosított lehetőséget autentikációra. A dolgozatban szóba kerülnek a már készen elérhető autentikációs keretrendszerek is. Az új modulok az AJAR középső, hívásátviteli rétegét bővítik ki egy moduláris, bővíthető autentikációs megoldással. Az üzenetek egyedi azonosítót kaphatnak, és aláírhatóvá válnak, így biztosítva, hogy a túloldalon ellenőrizhető legyen, hogy az üzenetet ki, mikor küldte.

A dolgozat tartalmazza az elkészült kiegészítés leírását, egy mintát konkrét autentikációs megoldásra, RSA segítségével, valamint méréseket a keretrendszer, valamint a konkrét RSA-s implementáció sebességének és overheadjének tesztelésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.