Android mérőrendszer jogosultságkezelése és feladat-ütemezés

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Vida Rolland
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjainkra az okostelefonok az emberek életének nélkülözhetetlen részévé váltak, ezért a világról és a felhasználóról telefonján keresztül rengeteg információ gyűjthető be, mely az emberi viselkedést, offline és online interakciókat kutatók számára eddig elérhetetlen vagy nagyon költségesen elérhető volt. A DroidLab ezt az újszerű lehetőséget használja ki. Egy olyan egyetemi projekt keretein belül készülő Android alapú mérőrendszer, mely lehetővé teszi a platform programozásában tapasztalatlan kutatók számára, hogy méréseiket, kisérleteiket több száz, több ezer készülékre eljuttassák, ott futtassák, majd a mérési eredményeket összegyűjtsék.

Diplomamunkám írásakor célom volt egy olyan keretrendszer prototípusának elkészítése, amely a későbbiekben tetszőlegesen bővíthető újabb komponensek csatlakoztatásával, és lehetővé teszi kutatók számára automatizált tesztek futtatását. Diplomamunkámban ismertetem a keretrendszer architektúráját, annak tervezésekor felmerült tervezői döntéseket. Mérési eredmények alapján kiválasztottam a kommunikációs célokhoz leginkább megfelelő technológiát, illetve egy kvótázási rendszer kidolgozásával és implementálásával segítettem a rendszer felhasználóit annak testreszabásában és korlátozásában.

A dolgozatom írása mellett elkészítettem egy működő keretrendszer prototípusát, illetve egy demonstrációs céllal készült, a rendszerbe illeszthető komponenst (plugin-t); emellett segédkeztem egy, a rendszerben futtatható automatizált teszt elkészítésében is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.