Android mobil és tablet alkalmazás Verba rögzítő rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A Verba Recording System IP alapú hálózatokon zajló telefonbeszélgetések és videókonferenciák nagyteljesítményű rögzítését teszi lehetővé professzionális üzleti környezetben. A rendszert több helyen is használják, nem ritka az olyan rendszer sem, ahol már több millió tárolt telefonhívás és videókonferencia beszélgetés található.

A feladatom egy olyan felhasználói felület tervezése és kifejlesztése volt, amely mobiltelefonokon és táblagépeken egyaránt egyszerűvé és gyorssá teszi a nagy mennyiségű telefonhívásban és videókonferenciákban való biztonságos böngészést, keresést. A szakdolgozatom írásakor már megjelent a 4.0-ás Android verzió, aminek célja a táblagépes és mobiltelefonos világ egyesítése volt, így az alkalmazás erre a verzióra készült. A feladat elvégzéséhez rendelkezésemre állt a korábban általam és egy hallgatótársam által elkészített táblagép alkalmazás, amelyet át kellett alakítanom képernyőméret függetlenné. Ezen kívül néhány új funkciót is hozzá kellett adnom az alkalmazáshoz. A kibővített alkalmazásnak képesnek kellett lennie videókonferenciák lejátszásra, élőben futó hívásokba belehallgatásra, valamint a tárolt hang/mozgókép egyes részeit kijelölve annotációra.

Szakdolgozatomban ismertetem milyen eszközök állnak rendelkezésünkre képernyő méret független Android alkalmazás tervezése során, valamint bemutatom, hogyan működik a médialejátszás Android alatt.

Dolgozatom végén több képernyőméreten tesztelem az alkalmazást és kitérek a program lehetséges továbbfejlesztési lehetőségeire.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.