Android vékonykliens fejlesztése Java EE rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Rohanó világunkban egyre inkább arra törekszünk, hogy mindent minél kényelmesebben, a lehető leggyorsabban végezzünk el. Az okostelefonok térnyerésével egyre több ember zsebében lapul olyan számítási kapacitás, melyről néhány éve még csak álmodoztunk. Természetesen nemcsak a játékok terjednek egyre gyorsuló ütemben, igényünk van olyan alkalmazásokra is, amelyek hasznosak, valamilyen szempontból megkönnyítik az életünket. Egyre inkább elvárjuk, hogy az eszközeink segítsenek minket abban, hogy a feladatainkat megoldjuk.

Az emberek már hozzászoktak, hogy szinte mindent el lehet intézni az interneten, a bevásárlástól a banki ügyeken keresztül az okmányügyintézésig. Eljött az ideje, hogy ezek az alkalmazások kövessék a mobilitás trendjét, bármikor képesek legyünk ugyanezeket elintézni a mobilunkon is. Ezt persze megtehetjük a készülék böngészőjéből is, de natív kliens alkalmazás segítségével ezt kibővíthetjük rengeteg olyan hasznos funkcióval, amelyekre a böngésző nem képes.

Diplomamunkámban szeretném bemutatni, hogyan valósítható meg egy webes rendszer felkészítése mobil eszközökkel való kommunikációra. A felhasznált technológiák és módszerek bemutatása után röviden ismertetem az Android platformra történő fejlesztést, majd a konkrét elkészült kliens alkalmazás megvalósításának lépéseit. A tervezéstől a megvalósításon át a tesztelésig igyekeztem egy teljes képet mutatni a fejlesztési folyamatról, mindezt a konkrét alkalmazáson keresztül bemutatva, kiemelve azokat a részeket, amelyek kihívást jelentettek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.