Androidon alapuló HDR keret-alkalmazás vizsgálata és implementálása

OData támogatás
Konzulens:
Kőrösi Attila
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A szakdolgozatom célja egy nyílt forráskódú, felhasználóbarát Android alapú keretrendszer, és HDR (high dynamic range) képfeldolgozó algoritmus elkészítése volt. Az alkalmazás lehetőséget ad filterek, különböző paraméterek megadására, ezen filterek alkalmázását követően az eredmény megtekintésére.

Lehetőségünk van kétféle képbetöltésre a programban. Az android saját fényképező alkalmazását meghívva készíthetek képet a készülék saját kamerájával is, és tölthetek be egy általam kiválasztott képet is.

Különböző effektek segítségével manipulálhatom a képemet pl. szürkeárnyalat különböző változataira, kontrasztot és fényerőt állíthatok egy csúszka segítségével és persze HDR effektet is alkalmazhatok az adott képre. HDR effektetes képeket egy ún. LDR képből hozom létre, melynek során „visszacsalom” azokat a fényintenzitásokat amelyeket szemünkkel is láthatunk, azonban erre magától a fényképező nem képes.

A dolgozatom végén tesztelem az alkalmazást, megvizsgálom az effekteket az általam fényképezett képeken. Végezetül teljesítménytesztekkel nézem a futási időt.

A program elkészítése során törekedtem az egyszerűségre, felhasználóbarátságra, fő szempont volt, hogy könnyű legyen használni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.