Androidos alkalmazás kurzusok értékelésére

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A mobiltelefonok széles körű elterjedését követően, a 2000-es évek közepétől kezdve a technológia robbanásszerű fejlődésen ment keresztül. A számos új beépített hardvernek és az új operációs rendszerek megjelenésének köszönhetően a készülékek szinte kisméretű hordozható számítógépekké fejlődtek. Az operációs rendszerek versenyében élen jár a Google által fejlesztett Android rendszer, amely 2009-es megjelenése óta már piacvezető szerepet tölti be az okostelefonok között.

Ezzel párhuzamosan a Villamosmérnök és Informatika karon már több éve töltik ki a hallgatók az Oktatók Hallgatók Véleményezését a félév során. Ez a rendszer folyamatosan változik, fejlődik, viszont a kitöltés mente még mindig papír alapon zajlik, amely a feldolgozás sebességét és a visszacsatolás sikerességét is negatívan befolyásolja.

Szakdolgozatomban ezt a két témát kapcsolom össze. Egy olyan rendszert valósítok meg, amelyben a fent említett véleményezést Android okostelefon segítségével lehet megvalósítani, és az eredmények valós időben tekinthetőek meg. A rendszer használatához tehát csupán egy Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefonra, és internetkapcsolatra van szükség.

A dolgozat része még egy weblap is, ahol a felhasználók regisztráció és bejelentkezés után szintén értékelhetnek, valamint az eredményeket grafikus formában megtekinthetik.

A rendszer továbbfejlesztett változata nemcsak kiegészítheti a jelenlegi véleményezés rendszerét, hanem fel is válthatja azt, mivel képességekben azzal nemcsak egyenértékű, hanem számos extra funkcióval is rendelkezik.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.