Angol nyelvű szótanuló játék készítése Java Spring keretrendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Filep Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A webalkalmazás fejlesztés egy gyorsan fejlődő és szakmailag népszerű terület, melyhez rengeteg különböző technológia kapcsolódik. Az egyes megközelítések különbözhetnek a programozási nyelvtől kezdve az alkalmazás architektúráján át egészen a felhasználói élményig.

Szakdolgozatomban egy webes felületről használható angol nyelvű szótanuló játék megtervezését és megalkotását fogom ismertetni, mely a legtöbb hasonló játékkal ellentétben több játékossal együtt játszható.

Az alkalmazás üzleti logikájának alapját a Java Spring keretrendszer alkotja, mely bár nem piacvezető a webalkalmazások készítésének terén, de szakmailag meglehetősen kompetitív technológiákat és fejlesztői élményt kínál. A felhasználói felületért az Angular.js nevű Javascript keretrendszer felel, mely manapság is népszerű választás SPA (single page application) fejlesztéshez, valamint mobilalkamazás fejlesztéshez is. A két rendszer egy REST interfészen keresztül kommunikál egymással.

A dolgozatomban részletesen bemutatom az alkalmazással szemben elvárt követelményeket, majd az ezek alapján kiválasztott technológiákat ismertetem. Végig vezetem az olvasót a tervezés és megvalósítás lépésein, majd értékelem az elkészült munkát.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.