Angular 2 alapú komponens fejlesztés

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozatban körüljárom a modern web alkalmazások fejlesztéséhez használt webes keretrendszereket és szerepüket. Ezek közül kiemelten foglalkozom az Angular 2 keretrendszerrel, melyet behatóbban összehasonlítok a korábbi 1.x verzióval, valamint röviden bemutatom a fejlesztéséhez ajánlott Typescript nyelvet és annak lehetőségeit illetve aktuális korlátait.

Az Angular 2 mélyebb megismeréséhez egy saját data-grid jellegű web-komponenst készítettem Typescript nyelven, továbbá a komponens kész termékként történő előállításához szükséges teljes folyamatot és környezetet is saját kezűleg implementáltam. Ennek célja az aktuális folyamatautomatizálási könyvtárak lehetőségeinek vizsgálata mind lokálisan illetve távoli, automatizált rendszerben. Mindezek mellett az egység- és rendszerteszt (end-to-end) könyvtárak lehetőségeit is vizsgáltam, illetve felhasználtam a teszteléshez.

A komponens és környezetének az implementációja mellett teljesítménytesztekhez is bekonfigurálásra került egy tesztrendszer. Ezen mérések során több szempontból is vizsgáltam a viselkedését a három web keretrendszernek (Angular 1.x, Angular 2, ReactJs) illetve azok eltérő használatát két különböző böngésző verzióban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.