Angular alapú ütemezéstervező webes felület készítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Számos területen merülnek fel olyan adminisztratív feladatok, melyek elvégezhetők Excel táblázatok létrehozásával, karbantartásával. Azonban ezek a táblázatok általában nem intuitívak, nem illeszkednek a szakterület elvárásaihoz és ellenőrzésük is nehézkes. Az ilyen táblázatok kiváltására hasznos lehet olyan alkalmazásokat készíteni, amelyek támogatják az elvégzendő folyamatokat és kiváltják a nehezen karbantartható táblázatok kezelését.

Egy ilyen adminisztratív feladat az egyetemeken félévenként a záróvizsgák lebonyolításához szükséges ütemezés elkészítése. A kialakítás során minden hallgatót egy záróvizsga időponthoz kell rendelni, amely megfelel a hallgató konzulensének és vannak elérhető vizsgáztatók az adott hallgató által választott tárgyból, vagy tárgyakból. A záróvizsga lebonyolításához ezentúl szükséges belső és külső tag, valamint vizsgaelnök és titkár részvétele is az alkalmon.

A korábbi félévekben a beosztás Excel táblázatok segítségével készült, mely idő- és munkaigényes feladat volt. Az ütemezés kialakításának támogatásához egy intuitívan kezelhető, átlátható felületet hozok létre, mely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai tanszékén fejlesztett Záróvizsga segéd rendszerbe építve, azt kiegészítve lefedi a záróvizsga megszervezéséhez kapcsolódó folyamatokat, feladatokat.

Dolgozatomban bemutatom a záróvizsga beosztás előállítása során felmerülő követelményeket és egy ,,wireframe'' jellegű terven bemutatom a célként kijelölt, elkészítendő alkalmazást. Továbbá bemutatásra kerülnek a felhasznált technológiák, melyeket alkalmazva megvizsgálom a beosztó felület megvalósíthatóságát, majd a vizsgálat során levont következtetések figyelembe vételével elkészítem a Záróvizsga segédbe integrált megoldásomat. A dolgozatom végén értékelem az elkészült alkalmazást, és bemutatom az általam megfontolásra érdemesnek tartott továbbfejlesztési lehetőségeket, célokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.