Árfigyelő alkalmazás készítése .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az online bevásárlás lehetőségének megjelenésével már egyszerűen be tudjuk szerezni a hétköznapjaink folyamán szükséges fogyasztási cikkeket. Dolgozatomban a nagy hipermarketek árait vetettem össze és feltételeztem, hogy a vevő az elérhető közül a legolcsóbbat szeretné megvásárolni. Sajnos erre még nem létezik olyan szolgáltatás, mint az Árukereső.hu, ami a kínálatokat összegyűjti és kereshetővé teszi.

A célom az volt, hogy egy olyan elosztott alkalmazást csináljak, amely erre lehetőséget kínál. A termék információk megszerzését és a felhasználók számára elérhetővé tételét kellett megoldanom. Ezen feladat elkészítéséhez kidolgoztam egy elosztott mikroszolgáltatás architektúrán is alapuló háttérendszert valamint webes és mobil klienseket készítettem a megjelenítéshez. Technológiai oldalról a .NET Core, Android és Angular keretrendszereket használtam a C#, a Java és a TypeScript nyelvek segítségével. Az adatok kezelését és tárolását Elasticsearch, Redis és PostgreSQL adatbázisokkal oldottam meg.

Ahhoz, hogy a különböző áruházak termékeinek összegyűjtése sikeresen megtörténjen az implementáció mellett tesztelésre és az elosztott alkalmazások telepítésének megtervezésére is szükség volt. A kliensek és az adatgyűjtő háttérrendszer közé a Firebase backend as a service szolgáltatását vettem igénybe. Ez a webes és Androidos alkalmazás számára sok funkcionalitást már készen kínál, így nekem csak a tényleges feladatokra kellett összpontosítanom a megvalósításkor.

A legnagyobb kihívás a rendszer elkészítése során a többféle technológia megismerése és alkalmazása volt, úgy, hogy azokkal minőségi eredményt tudjak elérni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.