Árfolyamfigyelő alkalmazás Windows 8 platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A nagyvállalatok számára fontos, hogy a lehető legtöbb módon kiszolgálják az ügyfeleiket, élményt nyújtsanak nekik. Ehhez ma már elengedhetetlen az okostelefonokon és a tableteken való jelenlét, köztük a Windows 8-on, mely a legújabb operációs rendszer.

A Microsoft azzal a céllal alkotta meg a Windows 8 Modern felületét, hogy megállítsa a PC-s piac csökkenését és ugyanaz a rendszer futhasson a tableteken és az asztali gépeken is, ötvözve a mobilitást a már jól ismert munkakörnyezettel. A következő lépés az átjárhatóság megoldása a mobil és asztali rendszer között. Ennek az alapjai már megvannak, így a dolgozat során én is részletesen megvizsgáltam.

A Magyar Telekom is felismerte, hogy minden platformon ki kell elégíteni a felhasználói igényeket, így Windows 8-on is. Az én feladatom volt, hogy felmérjem, melyik legyen az első elkészülő alkalmazás, több szempont alapján: ügyfél igény, platform hasonló alkalmazásai, Telekom alkalmazások értékelései más platformokon, fejlesztési idő. A választás egy árfolyamfigyelő alkalmazásra esett, amit a későbbiekben én fejlesztettem.

Az Árfolyamok alkalmazás a legfontosabb devizák középárfolyamait kezeli, napi egyszeri frissítéssel. A változások követésén kívül egy átváltó egység is implementálva lett. A jobb áttekinthetőség érdekében a devizák egymással grafikusan is összehasonlíthatóak, akár 10 éves távlatban is. Az adatok forrása a Magyar Nemzeti Bank.

A dolgozat célja, hogy bemutassa a platformot, annak főbb vonásait és a fejlesztés menetét, a fentebb említett Árfolyamok alkalmazáson keresztül.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.