Artix-7 FPGA kártya tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Béla
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Összefoglaló

Szakdolgozatom témája egy Artix-7 FPGA alapú fejlesztői kártya teljeskörű megtervezése. Célom egy olyan eszköz létrehozása, amely a beágyazott rendszerekhez kapcsolódó egyetemi laboratóriumi gyakorlatokon oktatási jelleggel használható. A hallgatók az általuk elkészített FPGA hardvertervet a kártyára letöltve vizsgálhatják annak működését.

Ebben a dolgozatban szeretném ismertetni a tervezés menetét, a felmerülő főbb problémákat, és az elért eredményt. Leírom, milyen követelményeket fogalmaztam az elkészült kártyára vonatkozóan, és azt, hogy milyen lépéseket tettem ezen követelmények megvalósítására. Értékelem az elért eredményt, végül javaslatot teszek a további lépésekre és a lehetséges fejlesztésekre vonatkozóan.

A tervezés során tapasztalatot szereztem a rendszertervezésben, a leggyakoribb egyszerű periférák illesztésében, a kapcsolási rajz szerkesztésben és nyomtatott áramköri tervezésben. Lehetőségem nyílt alkalmazni és bővíteni az egyetemi tanulmányaim során elsajátított elméleti és gyakorlati tudást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.