Asztali szerepjátékok valós idejű támogatása ASP.NET Core platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság egyre több olyan hobbi válik szélesebb körökben is népszerűvé, melyek iránt régebben csak egy nagyon kis réteg érdeklődött. Ezek közé tartoznak az asztali, vagy más néven papír és toll alapú szerepjátékok is, amelyek egyre inkább utat törnek a mainstream kultúra világába.

Ezekhez a játékokhoz tradicionálisan tollra, papírra, különböző oldalszámú dobókockákra, valamint szabálykönyvekre van szükség. A mai digitális világban azonban ezek szinte kivétel nélkül helyettesíthetők például egy webalkalmazással, amely ráadásul ezeken kívül még különféle kényelmi funkciókat, kisegítő szolgáltatásokat is nyújthat.

Dolgozatom célja egy ilyen, általam fejlesztett webalkalmazás bemutatása, mely az alapvető statikus funkciók ellátása mellett (pl.: karakterek kezelése) valós idejű támogatást is képes nyújtani, amely megkönnyítheti a játékban előforduló csaták menedzselését az összes résztvevő számára. Kifejtésre kerülnek a továbbiakban a webes megoldás működési elvei, a tematikából következő viszonylag komplex adatbázisstruktúra, valamint az alkalmazás egyéb részletei.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.