Aukciós webalkalmazás készítése ASP MVC platformon

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az elmúlt években az internetet használók száma mind Magyarországon, mind szerte a világon jelentősen növekedett. Ezzel egy időben maga az internet is folyamatos fejlődésen ment keresztül, újabb és újabb technológiák, szolgáltatás típusok jelentek meg, tökéletesedtek és olvadtak egybe. Mára az internet milliók számára lett szinte az élet minden területén a mindennapok része, közösségi oldalakon keresztül kommunikálnak és ismerkednek, blogot írnak, intézik hivatalos ügyeiket, szervezik utazásaikat, olvassák a híreket. Az üzleti életben is történtek változások, új üzleti modellek tűntek fel és váltak nélkülözhetetlené, míg mások szépen lassan elavultak és visszaszorultak. Ma az egyik legdinamikusabb ágazat az elektronikus kereskedelem, amelynek legismertebb képviselői a webáruházak és webes aukciós oldalak.

Természetesen az interneten végbemenő változások együtt járnak a webes tartalmak és alkalmazások elkészítése során használt eszközök és technikák fejlődésével is. Az egyik ilyen technológia a még viszonylag új Microsoft ASP.NET MVC keretrendszer.

A feladatom egy olyan aukciós webes alkalmazás elkészítése volt ASP.NET MVC technológia felhasználásával, amely lehetővé teszi a felhasználóknak a saját termékek feltöltését, és a mások által feltöltött termékek megvásárlását.

A diplomamunkámban egy rövid, az elektronikus kereskedelemről szóló bevezető után először bemutatom az általam használt technológiákat. Az ezt követő fejezet az aukciós alkalmazás kivitelezését mutatja be, a feladat specifikációtól, a tervezésen keresztül, a végleges alkalmazás oldalainak bemutatásáig. Végül a munkámat egy értékeléssel és az alkalmazás továbbfejlesztési lehetőséginek bemutatásával zárom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.