Autó alkatrész tesztelését támogató webes alkalmazás készítése

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság az idő, annak betervezése és jól kihasználtsága az egyik legfontosabb (mérhető) jellemzője bármilyen cég számára. Hatékony időkihasználtság lehet valamilyen feladat automatizálása, vagy hasonló feladatok csoportba gyűjtése és egyszerre elvégzése.

A megrendelők Autó komponenseket szeretnének a cégünkben tesztelni, hogy megfelelnek-e egyes előírásoknak (például 10 évig jól bírja-e egy áramkör mindennapos környezetben). Ezekhez nálunk külön léteznek laboratóriumok, meg gépek, amelyek szimulálni tudják a valós életben történő eseményeket, és egy mérnök analizálni tudja az eredményeket, amellyel választ tud adni a kérdésre. Ha átmegy a teszteken, akkor valószínű, hogy korábban fog megjelenni az új BMW széria.

A probléma az, hogy a megrendelők nem tudják kit kell megkeresni egy adott teszt iránt, csupán annyit tud, hogy van ilyen. A tapasztalatok eddig azt mondták, körülbelül 3-4 telefon hívással tudnak eljutni egy adott tesztnek a felelőséhez. Ez sok zavargást és időt pocsékol mindkét félről, és ezt kéne egy applikációval orvosolni. Miután megtalálja az adott személyt a megrendelő, még az sem meglepő, ha 1 óráig kell magyaráznia miről szól, hogy működik, milyen paraméterei vannak, stb. Ezt is orvosolná az app, ha a tesztekről részletes leírást írna előre, hogy minimalizálja a vokális kommunikációt a két fél között.

Az alkalmazás célja, hogy a cégen belüli felhasználók minél gyorsabban érjenek el információkat a cég laboratóriumjaiban elvégezhető tesztekről, és becsléseket számoljanak róluk. A teszteknek vannak felelősei, kiválasztásukkal el tudják őket érni emailen, vagy telefonon. A teszteket lehet igényelni, hogy később megvalósulhassanak a Laborokban. Az adatokat egy adatbázis eltárolja, és visszanézhető egy link-en keresztül. Az alkalmazást ASP.NET MVC-s keretrendszerrel van elkészítve.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.