AutoOffice ütemező alkalmazás fejlesztése banki környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatom témájaként az AutoOffice ütemező alkalmazás továbbfejlesztése szolgált. A banki, értékpapír-kereskedési rendszerek az üzleti funkciókat eddig kizárólag emberi erőforrások felhasználásával kezelték. Ennek az automatizálására jött létre az AutoOffice alkalmazás, amely ütemezetten indítva, minden beállított napra futtatja a beparaméterezett műveleteket.

Az alkalmazás továbbfejlesztésével az egyik feladatom egy ügyeleteseket kezelő felület fejlesztése volt, amely táblázatos formában, szűrővel ad lehetőséget a beosztások karbantartására.

További feladatomként az alkalmazás e-mail-küldő képességének implementálását fejlesztettem ki, amellyel az operátorok azonnali információkhoz juthatnak a futó folyamatokról. A fejlesztés eredményeként automatizált üzenet küldhető a futtatott folyamat minden állapotba lépésénél, mint a sikeres vagy részben sikeres lefutása során.

A fejlesztés megvalósítása során azt tartottam szem előtt, hogy az új felületek és funkciók teljes mértékben igazodjanak az alkalmazás felépítéséhez, kinézetéhez.

A kivitelezés során szakirodalmak álltak rendelkezésemre, amelyek révén olyan technológiákról nyerhettem információt, mint az Apache Velocity, az Ext JS vagy a Hibernate. Ezen technológiák megismerése és elsajátítása elengedhetetlennek bizonyult az alkalmazás kialakítása során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.