Autóelektronikai gyártósori tesztberendezés tervezése és megvalósítása EOS okozta hibák detektálására

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Gordon Péter Róbert
Elektronikai Technológia Tanszék

Napjainkban az elektronikai termékek fontos szerepet töltenek be az életünkben. Felhasználóként akkor vagyunk elégedettek, ha egy adott készülék megbízhatóan, hiba nélkül működik. A gyártók fő célja, hogy jó minőségű, megbízható termékeket készítsenek. Ezen tulajdonságok biztosításához elengedhetetlen a termékek megfelelő tesztelése.

Munkám során megismerkedtem az autóipari elektronikák gyártási folyamatával és tesztelési lehetőségeivel. Részletesen ismertettem a teszttípusokat, bemutattam fontosságukat és tulajdonságaikat, továbbá az elektronikai termékek meghibásodásának lehetőségeit, kitérve az elektromos túlterhelésre. Ismertettem a hibák típusait és következményeit, valamint néhány megelőző intézkedést mind a gyártási, mind a tervezési fázisban.

Dolgozatomban bemutattam egy gyártósoron előforduló elektromos hibát, célom pedig egy tesztberendezés specifikálása, megvalósítása és gyártósorba illesztése volt. Részleteztem a felhasznált eszközöket, döntéseim hátterét és a tesztállomás gyártósorba illeszthetőségének feltételeit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.