Autoipari LIN kommunikáció tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Sütő Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Local Interconnect Network (röviden: LIN) egy aszinkron, soros hálózati protokoll, amit főleg autóipari komponensek közötti kommunikációra használnak. Az igényt egy ilyen alternatív soros hálózati protokollra a tömeggyártott gépjárművekben megnövekedett elektronikus rendszerek száma hozta meg. A leginkább használt protokoll, a Controller Arean Network (röviden: CAN) busz beépítése minden egyes járműalkatrészbe túl drágának bizonyult. Pár évi fejlesztés után a modern LIN protokoll képes együtt dolgozni a CAN hálózattal, megfigyelve nem-biztonságkritikus rendszereket, miközben az alkalmazása olcsó, megfigyelése pedig egyszerű.

Akik ilyen alrendszerekkel végeznek méréseket, fejlesztéseket szükségesnek érezhetik egy könnyen használható multi funkciós eszköz létét parancsok küldésére és mérési adatok gyűjtésére. A diploma végigmegy egy ilyen eszköz fejlesztési lépésein, JTAG debuggolás és Secure Digital (SD) kártya használattal.

A diploma oly módon strukturált, hogy segédletként használhassák azok, akik újonnan kívánnak becsatlakozni LIN alapú rendszerek tesztelésébe és fejlesztésébe, illetve egy ilyen eszközt szeretnének saját maguk is tervezni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.