Autóipari beágyazott célhardver végtesztelő berendezésének tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az elektronikai egységek gyártása összetett folyamat, amely számtalan hibalehetőséget rejt magában. A gyártási folyamatok között ezért több fázisban is tesztelésre van szükség. Ezek közül az utolsó a végellenőrzés, amely a termék egészének működését vizsgálja.

A diplomaterv témája egy ilyen, egyedi végtesztelő berendezés tervezése és megvalósítása, amely egy adott, autóipari beágyazott célhardver gyártás utáni tesztelésére alkalmas. A berendezés a teszt során a célhardver funkcióinak tesztelésén kívül annak elektromos paramétereit is ellenőrzi. Az egyedi berendezés tervezését a kis szériás gyártás indokolja.

A diplomaterv első része az áramkörök gyártása során leginkább használt tesztelési eljárásokat mutatja be. Ezután a tesztelendő autóipari beágyazott célhardver működését, és annak kommunikációs interfészeit ismerteti.

A következő fejezetben egy lehetséges végtesztelési eljárás kerül ismertetésre, majd a végtesztelő berendezéssel szemben támasztott követelmények specifikálása következik. A specifikációk alapján a hardver és szoftver kerül megtervezésre.

A diplomaterv utolsó része a megépített áramkör felélesztésének lépéseit, és a működés ellenőrzését tárgyalja, majd a lehetséges továbbfejlesztési irányokat ismerteti.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.