Autóipari biztonságkritikus processzor DC\DC tápegységének tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Balogh Attila
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban előtérbe kerültek az önvezető autók, melyeknek kulcseleme a mikroprocesszor. A mikroprocesszorok megfelelő működéséhez tápfeszültséget kell biztosítani. Az a tény, hogy mindezt autóipari környezetben kell megvalósítani, speciális követelményeket kíván meg a tápegységtől.

A processzoroknak általánosságban két féle feszültségszintre van szüksége. Egyik a kommunikációhoz, a másik az aritmetikai egységhez kell. Jelen diplomatervezés során csak az aritmetikai egységre fogok összpontosítani.

A diplomaterv csatlakozik egy olyan feladathoz, ahol a Thyssenkrupp egy új processzorcsaládot vezet be egy már meglévő környezetbe, a korábbi architektúrában az aritmetikai egység áteresztő-tranzisztoros megoldással kapta a tápfeszültségét, az új architektúrában azonban a hatásfok javítása céljából mindezt DC\DC konverterre kell cserélni.

Feladatom egy olyan DC\DC konverter tervezése, mely EMC szempontból teljesíti az autóipari követelményeket. A munka magába foglalja a szükséges komponensek méretezését, mint például szűrők, kapcsoló egység, valamint a nyomtatott áramkör megtervezését is, valamint méréssel és szimulációval validálnom kell, hogy EMC szempontból a tápegység teljesíti –e a követelményeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.