Autóipari szállító- és szortírozó rendszer programozása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Hazánk egyik vezető autógyárában új típusú autót fognak gyártani. Az új típus gyártására való teljes átállás előtt mind a két típust párhuzamosan fogják gyártani. Az új típusok arányát fokozatosan fogják növelni a gyártósoron. Ez irányítástechnikai és logisztikai kihívások elé állítja az autógyárat.

Az új típus sok mindenben eltér a régitől, de legfőbbképpen a karosszéria felépítésében. A különböző karosszéria típusokhoz, különböző karosszéria-szállítók tartoznak, így szükségessé vált, egy karosszéria-szállító szortírozó terület beépítése a gyárba. A beépítés megtörtént, de az irányítástechnikai algoritmus, illetve a hozzátartozó megjelenítő a szemeszter elején még nem volt kész.

Dolgozatomban a szortírozó területhez kapcsolódó befejezetlen algoritmus módosítását és befejezését, illetve a hozzátartozó megjelenítő elkészítését mutatom be. A feladat megoldásának bemutatása mellett az autóipari automatizálásról, a hozzátartozó előírásokról, az alkalmazott HMI környezetről, valamint az alkalmazott PLC családról és az alkalmazott PLC fejlesztő környezetről lesz szó.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.