Automata raktári szállítórendszer bővítése

OData támogatás
Konzulens:
Katona László Dr.
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Minden vállalat törekedik arra, hogy minél gazdaságosabban termeljen a felvevő piac számára. Kiadásainak csökkentése és termelésének növelése érdekében a termelés legtöbb része fokozatosan automatizálásra kerül. A termelési folyamatok automatizálása növeli a hatékonyságot és megbízhatóságot, csökkenti a kiadásokat és könnyebbé teszi a dokumentálást. A folyamatos nagy mennyiségű termelés rengeteg alapanyag folytonos biztosítását igényli. Ennek következtében alakultak ki gyárakban automata szállító és raktár rendszerek. Ha a termelési igények változnak, akkor ezeken a rendszereken is változtatásokat kell létrehozni. Jelen szakdolgozat egy ilyen automata raktári szállító rendszer átalakítását mutatja be.

A szakdolgozat elején vázolom a kezdeti állapotát a raktárnak. Bemutatom a rendszer előző felépítését a szállítások eddigi működését. Ezt követi az átalakítás során felhasznált Allen-Bradley márkájú programozható logikai vezérlő egység tanulmányozása, programozási lehetőségeinek és a fejlesztőkörnyezetének ismertetése.

Vázolom az előzményeket, melyek miatt szükségessé vált az átalakítás. Itt a felmerülő problémák megoldásának specifikációját írom le és meghatározom a projekt folyamán szükséges elvégzendő feladatokat.

Végül az átalakítás megvalósítását mutatom be a program kód módosításain és a rendszer teljes körű tesztjén keresztül. Összegzem a projekt során összegyűjtött tapasztalataimat és élményeimet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.