Automatikus feladatkiértékelő rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szeberényi Imre
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A programozás oktatásában fontos szerepe van az önálló gyakorlásnak, feladatmegoldásnak, amit jelentős mértékben segít a gyors és pontos visszajelzés, ami gépi eszközökkel jól támogatható, sőt olyan funkciókkal is kiegészíthető, amelyek ellenőrzése hagyományos eszközökkel nehézkes.

A tanszéken évek óta működő Cporta elnevezésű automatikus kiértékelést és ellenőrzést végző feladatkiértékelő rendszer nemcsak a feladatok ellenőrzésére, hanem az oktatás egyes adminisztrációs feladatainak egyszerűsítésére is vállalkozik, azonban az eredetileg prototípusként készült szoftver mára karbantarthatatlanná vált. Időközben számos, a rendszer alapjait érintő igény merült föl, amely indokolttá teszi az architektúra újratervezését, az alkalmazott műszaki megoldások felülvizsgálatát, valamint egyes komponensek újbóli implementálását.

A dolgozatban bemutatom a korábbi rendszer felépítését és működésének fontosabb részleteit, majd erre alapozva specifikálom az új rendszer követelményeit. Ezután a követelmények és a korábbi rendszer tapasztalatai alapján számos kész termékkel megoldható problémát vetek fel, ismertetek, javaslok hozzá eszközöket, majd részletesebben bemutatom a kiválasztott eszközt. Végül a kiválasztott eszközök felhasználásával tervezek és készítek egy az eszközök együttes használatát bemutató pilot rendszert.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.