Automatikus felhasználói felület tesztelés .NET WPF platformon

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az egyre fejlettebb és gyorsabb számítógépek elterjedésével együtt lettek az azokra készült szoftverek egyre komplexebbek. A bonyolultság növekedésével mind nagyobb figyelmet kell fordítani az alkalmazások minőségbiztosítására, és míg az üzleti logika és egyes komponensek szeparált tesztelésére kiforrott módszerek vannak, a felhasználói felület tesztelése nem magától értetődő feladat.

A diplomaterv célja a felhasználói felület tesztelési lehetőségeinek megismerése, továbbá a már létező, tesztelést segítő szoftverek áttekintése. A dolgozat keretében a megismerési folyamat részeként elkészült egy, a felhasználói felület tesztelését segítő alkalmazás.

A dolgozat első részében megismerhetőek a tesztelés különböző típusai és módszerei. Ezt követően egy technológiai áttekintés található az alkalmazás készítése során használt technológiákról, mint például az MVVM tervezési mintáról és aspektus orientált programozásról, illetve a már létező felhasználói felület tesztelést segítő eszközökről, mint például a TestCompleteről, vagy Ranorexről.

A releváns technológiák és a már létező alkalmazások megismerése során szerzett tapasztalatok alapján történt az elkészült alkalmazás megtervezése, és implementációja. A dolgozat többi részében ennek a bemutatása történik, a felmerült problémák és azok megoldásának módjával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.