Automatikus fénycsőtesztelő rendszer tervezése mikrokontrollerrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Szakdolgozatomban a világítástechnikai iparban előforduló mérések egyikének, a kompakt fénycsövek elektromos, valamint fénytechnikai mérésének automatizálását célzó mérőeszközt terveztem meg, valamint készítettem el annak prototípusát.

Az eszköz képes a teljes mérés levezénylésére, a kezdeti beállítások megadásán kívül mindennemű felhasználói beavatkozás nélkül. A fénycső tápellátását, valamint az elektromos paraméterek mérését, illetve ezek számítógépre történő továbbítását önmagában, egyéb laboreszköz vagy műszer nélkül megvalósítja. Egyedül a fénytechnikai mérések elvégzéséhez szükséges mellé kiegészítő műszer, de annak működését is szinkronizálja.

Nagy gondot fordítottam a könnyű kezelhetőségre, a mai kor színvonalának megfelelően színes LCD érintőképernyővel került az eszköz felszerelésre, minden funkciója az ennek segítségével kialakított felhasználói felületen keresztül érhető el. Mindennek megvalósításához általánosan elterjedt típusú és lehetőleg olcsó alkatrészeket használtam, és vezérlés céljára 8 bites AVR mikrokontrollert alkalmaztam.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.