Automatikus programozási feladatot fordító és kiértékelő rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kollár Zsolt
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

Szakdolgozatomban felmérem a jelenlegi programozási feladatok beadását, fordítását és futtatását lehetővé tevő rendszerek jelenlegi képességeit, előnyeit és hátrányait. Továbbá, elkészítek egy rendszert, amely ez képes az előbb felsoroltakat biztosítani.

Feladatom fő célja, hogy ismertesse a programozási kódok beküldésének, biztonságos fordításának és futtatásának lehetőségeit és bemutassa ennek egy megvalósítását.

Jelenleg több rendszer és megoldás fellelhető a programkódok beküldésére. Hasonlóképp léteznek megoldások fordításra és futtatásra. Feladatomban olyan rendszert tervezek és hozok létre, amely mindkettőt lehetővé teszi.

A téma kidolgozása során implementálok egy internetes portált, amelyen keresztül C/C++ nyelven íródott programozási feladatok megoldásai adhatóak be.

A portál képes a feltöltött kódok automatikus fordítására, futtatására és megfelelő tesztelési paraméterek megadása esetén automatikusan kiértékelni azokat.

A fejlesztés részét képzi egy szerver- és kliensoldali alkalmazás létrehozása, a hozzá tartozó adatbázis megtervezésével és elkészítésével. A feladat végén kitérek a további fejlesztési lehetőségekre is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.