Automatikus szoftvertesztelés banki környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Villányi Balázs János
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozatom témája az automatikus szoftvertesztelés, mely a mai világban nagyon elterjedt és felkapott téma. A szoftverek minősége egyre nagyobb szerepet kap, melynek egyik legfontosabb eleme a tesztelés.

A dolgozatom első részében írok a tesztelés alapjairól, magáról a tesztelés folyamatáról és megvalósításainak lépéseiről, külön kiemelve a regressziós tesztek fontosságát.

A tesztmenedzsment eszközök segítik a tesztelés folyamatát és növelik a követhetőséget. Bemutatom az általam is használt HP termékeket, a Quality Centert és a Quick Test Professionalt. Ez a két szoftver a követelmények összegyűjtésétől, a tesztek tervezésén keresztül, majd azoknak a végrehajtásáig és az esetleges felmerülő hibák követésében is segítséget nyújt és időt spórol a minden szervezetnek. Ezek mellett röviden ismertetem egy másik elterjedt szoftver, a Selenium lehetőségeit is.

Ismertetem az általam is tesztelt szoftvert, az egyik legelterjedtebb vállalati internetbank rendszert, a webElectrát, mely egy integrált, egységes, átjárható felületet biztosít az ügyfeleknek pénzügyeik intézésére.

Az utolsó részben pedig a fejlesztés menetéről írok.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.