Automatizált ECU extract importer

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovács Tibor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Sok autóipari szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég – mint az evosoft Hungary Kft. ecar csapata - egy egységes rendszert, az AUTOSAR szabványt használja. Az autóipari témát felölelő projektek esetén azonban a használt tool-ok nem feltétlen azonos beszállítótól származnak, így előfordulhat, hogy egymással nem működnek összhangban, pl. verziókövetés szempontjából.

A jelenlegi megoldás szerint az OEM-től (Original Equipment Manufacturer) kapott rendszer modellt a konfiguráló tool környezetébe importáljuk. A tool a projekteken jelenleg használt verziókövető környezetébe integrálva megtalálható.

A verziókövetés azonban még kezdetleges: egy projekt két változatának létrehozásakor kettő, az eredeti verzióból származtatott ágra van szükség. Az új megoldás célja lenne, hogy ugyanazon a szoftver/hardver platformon alapuló két projekt közötti verziókövetés egyszerűbbé váljon.

Cél tehát az ilyen projektekhez is a leíró ECU extracthoz hasonló fájlok létrehozása, ezek importálása a kódgeneráló tool-ba (EB Tresos) és ezen folyamat minimális szintű beavatkozást igénylő lebonyolítása, tehát az automatizálás.

A dolgozat részletesen bemutatja a feladat megvalósításához szükséges előismereteket (AUTOSAR, CAN kommunikáció), a felhasznált módszereket, technológiákat (Python, PyQt, MNV architektúra).

A létrehozott tool alkalmas a dbc formátumban érkező adatok megfelelő projektekbe illesztésére, ezek konfiguráló tool-ba való importálására, illetve egyszerűbbé teszi a verziókezelést az azonos platformon alapuló, eredeti verzióból származtatott ágak között.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.