Automatizált SW integrációs rendszer fejlesztése Body Computer projektben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Blázovics László
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az informatika elképesztő ütemű fejlődése az életünk minden területére kiterjed, nem marad ki ebből a trendből az autóipar sem. A ma megvásárolható új autók közül szinte már mindegyik típusban találhatunk olyan szolgáltatásokat, melyeket beágyazott rendszerek sora vezérel. A különféle kényelmi és biztonsági újítások ezt a komplex rendszert még összetettebbé teszik.

E nagy bonyolultságú rendszerek vezérlésére írt szoftverek megtervezése, megalkotása, karbantartása, valamint frissítése igen sok szakember kooperációját teszi szükségessé, az autóipar ennek megfelelően szinte teljesen globalizálódott, a legnagyobb autógyárak és beszállítóik a világ sok országában rendelkeznek telephelyekkel, fejlesztőközpontokkal.

Mivel minden egyes szoftveren akár több száz mérnök is dolgozik, elképzelhetetlen, hogy mindenki átlássa a szoftver egészét. A legtöbb esetben minden fejlesztő a saját maga számára kijelölt feladatot hajtja végre, majd szállítja le. Ezen különféle részmegoldások összeillesztését, integrálását az integrátorok végzik, akik rendelkeznek egy nagyobb, átfogóbb képpel is a szoftver architektúrájáról, működéséről.

Szakdolgozatom részeként egy integrációs keretrendszert kellett elkészítenem, mely e folyamatot hivatott gyorsítani az egyes részfolyamatok automatizálásával. A keretrendszer nagy része közvetlenül az integrátor által kerül majd használatra, míg egy másik része közvetlenül a fejlesztők munkáját segíti, az általuk végzett fejlesztés leszállításával járó feladat egyszerűsítésével.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.