Automatizált öntözőrendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Eredics Péter
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A diplomatervezés témám automatizált öntözőrendszer fejlesztése. Az eszköz fejlesztése során arra törekedtem, hogy egy olyan öntözőrendszert hozzak létre, amely az aktuális környezeti hatásokra reagálva, a kerti növényzet számára megfelelő vízmennyiséget biztosít. Az eszköznél fontos szempont volt, hogy a felhasználó számára lehetővé tegyem a helyi és távolról történő vezérlést is.

A felhasználónak lehetősége lesz grafikus programokon keresztül az öntözőrendszert vezérelni. Automata vagy manuális vezérlési opció kiválasztásával a felhasználó maga döntheti el, hogy miként szeretné az eszközt működtetni. Az öntözőrendszer folyamatos visszajelzéseket szolgáltat a felhasználó számára, az egyes öntözési zónák aktuális állapotáról és a szenzorok által beérkezett információkról.

A rendszerem előre specifikált terület öntözésére alkalmas, más-más terület és igények esetén a rendszerhez könnyedén csatlakoztathatóak új hardverelemek, amelyekkel már az új terület öntözése is megoldhatóvá válik. A témám során olyan öntözőrendszert készítek amely hat zónát képes vezérelni. Telefonról és számítógépről egyaránt, az elkészített programon és applikáción keresztül a felhasználó konfigurálhatja és vezérelheti a rendszert. Ezen kívül még lehetőség van webes felületen és lokális terminálon keresztüli vezérlésre. Hőmérsékletmérő, páratartalom mérő, esőszenzor és talajnedvesség mérők is kapcsolódnak a rendszerhez, hogy a begyűjtött információk alapján az optimális öntözés biztosítható legyen.

A rendszerem felhasználhatóvá válhat olyan területeken ahol a kényelmi funkciókon felül fontos a megfelelő vízellátottság biztosítása a növényzet vagy ültetvény számára.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.