Automatizált riportgeneráló környezet fejlesztése összetett tesztekhez

OData támogatás
Konzulens:
Scherer Balázs Attila
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A beágyazott elektromos eszközök verifikációja során nagy segítséget nyújtanak az automatizált tesztvezérlő rendszerek. Bonyolult teszteket lehet megvalósítani előre programozott tesztlépések sorozatával. A tesztrendszerek gyakran több önálló komponensből állnak és külön generálják riportjukat a teszt során gyűjtött adatokból. A riportok általában nehezen olvasható, nagy terjedelmű dokumentumok.

Diplomatervem során ezzel a problémakörrel foglalkoztam. Megvizsgáltam az automatikus riportgeneráló szoftvereket és javaslatot adtam a tesztkörnyezet módosítására annak érdekében, hogy a szoftverek koherens riportokat készítsenek, a riportok feldolgozható formátumúak legyenek és tartalmazzák a szükséges információkat. Létrehoztam egy olyan szoftvert, ami képes több riportot összekapcsolni és strukturáltan megjeleníteni. A cél egy átlátható felület generálása volt a riportok alapján, ami egy szinten kellően egyszerű és egy másik szinten kellően részletes adatokat tartalmaz. A riportok utófeldolgozása alapján gyors döntést lehet hozni a szoftvertesztek eredményéről és érvényességéről. A szoftver olyan felépítésű, hogy könnyen új tesztkörnyezetbe lehet illeszteni.

A végeredmény a módosított tesztkörnyezet és egy sok programmal együttműködő tool. A tesztkörnyezet lehet TestStand automatizált tesztmenedzser szoftver, LabVIEW tesztvezérlő vagy bármilyen riportgeneráló eszköz. A tool egy .NET keretrendszerben fejlesztett Windows program megjelenítő és vezérlő felületekkel, valamint a riportok feldolgozásához szükséges háttér alkalmazással.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.