Automatizált statikus kód analízis autóipari beágyazott rendszerekben

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az autóiparra is komoly hatással volt az elektronika és az informatika nagy mértékű fejlődése, a mai autókban elektronikus vezérlőegységek összetett rendszere biztosítja a modern kor elvárásainak megfelelő működést. A vezérlőegységekben külön-külön is egyre nagyobb méretű szoftver található, melynek a hosszú élettartam alatt megbízhatóan kell működnie.

A szoftvert nagy létszámú csapat fejleszti, sok esetben különböző régiókban több éven keresztül, így folyamatos figyelmet kell fordítani a komplexitásának és érthetőségének karbantartására. Ennek biztosítására az autóiparban különféle szabványokat, szabályokat, mérőszámokat definiáltak, melyek egy részének betartása statikus kód analízisekkel vizsgálható. A megalkotott elvek betartásával nagy mértékben csökkenthető a fellépő hibák száma. A szoftver nagy mérete és az egyre csökkenő fejlesztési idő miatt elvárt a vizsgálatok minél nagyobb fokú automatizáltsága.

A szakdolgozat keretében egy ilyen automatizált analizáló rendszer megismerése és az adott fejlesztési projektre történő testreszabása a feladat. A szoftver fejlesztés menetének, a statikus analízisnek és fajtáinak feltérképezése és megismerése után, cél az analizáló rendszer funkcióinak továbbfejlesztése és automatikus napi használatba helyezése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.