Automatizált tesztesetek készítése grafikus felületű SAP logon alkalmazás számára

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

A manapság egyre inkább elterjedt mobil eszközökre fejlesztett alkalmazások tesztelése sok kihívást rejt. A manuális tesztek végrehajtása időigényes, lassú műveletidejű és nem költséghatékony. A különböző tesztautomatizáló eszközök a teszteket gyorsan, hatékonyan tudják futtatni és hosszú távon költséghatékonyak.

A Robotium keretrendszer segítségével könnyen tudunk fejleszteni black-box teszteket, a mobil Android alkalmazások funkciójának tesztelésére, mindezt a forráskód ismerete nélkül.

A Selenium keretrendszerrel webes alkalmazások tesztelésé tehető egyszerűbbé.

Az SAP budapesti mobilfejlesztő csapata egy olyan alkalmazást hozott a piacra, melynek segítésével biztonságosan tudunk csatlakozni különböző vállalati szerverekhez. Mindezt egy olyan keretrendszerbe csomagolva, amely segítségével könnyen újrafelhasználható, testreszabható és kiterjeszthető alkalmazásokat készíthetünk.

Dolgozatomban tesztelési folyamatokat, metódusokat és az erre az alkalmazásra fejlesztett automatizált tesztek tervezési és implementációs fázisait mutatom be. Közben rávilágítok a tesztelés fontosságára, és hogy mikor milyen tesztelést érdemes használni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.