Autonóm vonalkövető robot fejlesztése Android integrációval

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mobil robotok és az okostelefonok térnyerése napjainkban egyre jelentősebb, ezek az eszközök sokaknál mindennapi használatban vannak. Mára a legtöbb boltban kapható drón okostelefonnal távirányítható, gyakran a robotokon lévő kamerák képe a telefonon látható irányítás közben. Ez alapján úgy tűnik, hogy a mobilrobotok és az okostelefonok a jövőben egyre jobban együtt fognak működni.

A dolgozat egy olyan okostelefon-robot fúzió tervezését, építését és programozását mutatja be, melyben a telefon nem csupán a négykerekű robot távoli irányítását szolgálja, hanem a roboton elhelyezve növeli annak funkcionalitását, használva a telefonban lévő kamerát és a Google Vision könyvtár által biztosított OCR lehetőségeit is.

A robot rendelkezik távvezérlés üzemmóddal, valamint képes a telefontól függetlenül önálló vonalpálya követésre, valamint a tetejére erősített telefon segítségével a sebességét a vonalpálya felett elhelyezett feliratokat értelmezve módosítja.

A fejlesztés során a jelenlegi legmodernebb és saját területükön legjobb eszközök kerültek felhasználásra. Néhány fontosabb eszköz: Android Studio, Matlab, SolidWorks, Eagle, Platform IO.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.