Autóvezetést segítő alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A diplomamunkám egy olyan alkalmazás fejlesztése, amely segít a sofőröknek vezetés közben a megfelelő éberségi szint megtartásában, és figyelmezteti őket a koncentráció hiányáról. Ennek az applikációnak a megvalósítását, és a felhasznált technológiákat mutatom be.

Az alkalmazást Android platformra fejlesztettem, munkám során ismertetem a platform kialakulását, működését és az alkalmazásfejlesztés alapjait.

A felhasználó éberségi szintjének meghatározásához egy szenzort használok, mely az agyhullámokból képes kiszámolni a szükséges adatokat. Ez a Neurosky MindWave mobile EEG szenzor, melynek felépítéséről és működéséről is szót ejtek.

Az alkalmazásnak létezett egy kezdetleges megvalósítása, mely még nagyon prototípus állapotban volt, ezen kellett dolgoznom, fejlesztenem az új funkciókat, kijavítani a hibákat. Minden fontosabb funkciót és a felhasználói felület működését bemutatom az ezekhez használt technológiákkal együtt.

A javítások és új funkciók ellenére a program túl sok hibát tartalmazott és jónéhány clean code elvet megsértett, ezért egy új projektet hoztam létre, melynek felépítése precízebben meg volt tervezve. Az új alkalmazásnak három verziója van: Free, Premium és Pro, ezek közül a Free ingyenes a másik kettő fizetős. Teljesen csak a Free verzió készült el, a Premium pedig még javításra szorul, a Pro fejlesztése csak tervben van.

Az alkalmazás legfőbb célja, hogy csökkentse a figyelmetlenségből származó baleseteket az utakon, és segítse a magán felhasználókat vagy szállítmányozási cégeket vezetés közben.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.