Az Android platform képességeinek bemutatása egy feladatkezelő alkalmazáson keresztül

OData támogatás
Konzulens:
Gazdi László
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság már a legtöbb ember kezében van valamilyen okostelefon. Természetesnek tekintjük most már azt, hogy a mindennapjaink részévé váltak ezek az eszközök. A leg-több tevékenységre, legyen az sportolás, tanulás vagy szórakozás, van valamilyen alkal-mazás. Az okostelefon persze nem csak a különböző tevékenységek elvégzésében, ha-nem azok átlátásában is tudnak segíteni. Erre adnak megoldást a különböző teendő me-nedzselő alkalmazások. A felhasználónak fontos, hogy egy ilyen alkalmazás minél köny-nyebben és minél hatékonyabban legyen használható. Fontos szempont még, hogy rövid idő alatt lehessen új teendőt felvenni, a felvett teendőket pedig később az elvégeztükkel egyszerűen el lehessen tüntetni.

A célom egy olyan Android alkalmazás elkészítése volt, amely a fenti problémára ad egyszerű, de mégis hatékony megoldást. A felhasználó fel tud tudja vinni a teendőit egyszerű szöveges vagy képes formában. A teendőkhöz tud értesítést társítani, amely egy előre megadott idő vagy hely szerint értesít. Az felvitt teendőit a felhasználó eléri a különböző készülékein és akár meg is oszthatja másokkal.

A dolgozatban bemutatom ennek az alkalmazásnak a megtervezését, valamint a tervezés során felmerülő nehézségeket és az azokra adott választ.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.