Az EvoSuite képességeinek szisztematikus kiértékelése és vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Honfi Dávid
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A szoftverek mára szerves részeivé váltak az emberek mindennapjainak. Az adatvezérelt alkalmazásoktól kezdve a beágyazott rendszerekig sokfajta szoftver található a környezetünkben, akár anélkül, hogy tudnánk róla. Ezeket a szoftvereket emberek készítik és tartják karban, így a leggondosabb tervezés esetén is lehetnek bennük hibák. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, az alkalmazást tesztelni érdemes az elkészülte után, de akár a fejlesztés ideje alatt is. Egy szoftver alkotóelemei között több olyan is lehet, amit a fejlesztés életciklusa alatt többször is tesztelni kell, ezért a teszteket érdemes automatizálni.

Az automata tesztesetek elkészítése is jelentős időbefektetés, így azokat bizonyos helyzetekben érdemes automatikusan generálni. A tesztek generálása komplex feladat, különféle módszerekkel folyik a kísérletezés annak érdekében, hogy hatékony megoldást találjanak rá.

Az EvoSuite tesztgeneráló eszköz Java nyelvhez, aminek több paraméterezhető, ki-be kapcsolható képessége van, melyek az elkészült tesztgyűjtemény minőségét próbálják javítani. A dolgozatom célja, hogy kiválasszak néhány ilyen képességet, és egy megtervezett szempontrendszer alapján kiértékeljem azok hatását a generált tesztekre nézve.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.