Az energiahatékonyság növelése parciális rekonfiguráció alkalmazásával hálózati környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Moldován István
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az FPGA eszközök egyre gyakrabban kerülnek felhasználásra hálózati hardverekben, különböző hardveres gyorsító feladatokat ellátva. Az FPGA felhasználási módjai között egy új terület, a rekonfiguráció használata különböző eszközökben. A rekonfigurációval az eszköz teljes, vagy csak részleges megváltoztatására is lehetőség van.

A rekonfigurációval szorosan összekapcsolódott az energiahatékonyság kérdése, mivel a rekonfiguráció alkalmazásával jelentősen csökkenthető az eszköz energiaigénye. A rekonfigurációs megoldásokról eddig még nem született egy átfogó tanulmány, amiben az egyes lehetőségek elkészítéséhez szükséges elvárások és a megoldások hatása is összegezve van.

A dolgozatomban a rekonfigurációs megoldásokat vizsgálom. Az egyes lehetőségek vizsgálata során kitérek a megvalósítás során alkalmazott technikákra és a megvalósításhoz szükséges feltételekre. Ezek mellett, azt is vizsgálom, hogy az egyes rekonfigurációs eljárásokkal milyen pozitív hatást lehet elérni az energiafelhasználás terén. A munka során elsősorban a hálózati környezetben használt eszközökkel kapcsolatos megoldásokat vizsgálom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.